Pécsi Tudományegyetem

IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda

 

 

Versenyeredmények

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

KOSÁRLABDA NYUSZI KUPA

2018-2019

 

A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség karolta fel és szervezte az idei évben a Nyuszi Kupát. A bajnokság játéklehetőséget biztosít azoknak a korosztályoknak, melyeknek az MKOSZ még nem szervez bajnokságot. A teljesen kezdő 1. osztályosoktól a 11-12 évesekig mindenki játéklehetőséghez tud jutni a versenysorozaton keresztül.

Májusban elérkeztünk az utolsó fordulóhoz, ahol csapataink átvehették a jól megérdemelt érmeiket. A gyakorlósok két csapattal vettek részt a bajnokságban, a fiúk Gyakorlós Rangerek, a lányok pedig Gyaxi Maxi néven. A fiúk ezüst a lányok pedig bronzérmet vehettek át az eredményhirdetés alkalmával. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a következő tanévben is.

GYAXI MAXI

Benkő Lilien, Berek Liliom, Dózsa Emma, Görbe Dávid, Heberling Liza, Kardos Anna, Kercsmár Emma, Koncsek Lilla, Lajkó Vivien, Kófiás Jana, Pasztendorf Máté, Steiner Zoé, Zemánn Nóra, Zemánn Judit.

 

GYAKORLÓ RANGEREK

Fenyvesi Áron, Papp Szabolcs, Jankovics Milán, Illés Zsombor, Molnár Barnabás, Berek Hunor, Hesz László, Málinger Máté, Németh Bálint, Kovács Karsa, Halasi Lóránd, Doszpod Máté, Szabó Benedek

DIÁKOLIMPIA MAGYEI ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT

 

Szekszárd, 2019. május 9.

 

 

 

Szemerkélő esőben, hideg szeles körülmények között rendezték a megyei atlétikai diákolimpia egyéni versenyeit. Iskolánk folytatta a hagyományokat, ismét eredményesen szerepelt. Tanulóink két arany és három bronzéremmel zárták a versenyt. A dobogós helyezések mellett többen is az első hat között végeztek. Az öt éremből négyet magasugróink szereztek. A 7-8. osztályosok versenyét, tavalyi győzelmét megismételve, Barabás Kata nyerte, remek, 150 cm-es ugrással. A dobogó harmadik fokára pedig Horog Betta állhatott fel. Az 5-6. osztályosok küzdelméből Braun Marianna jött ki győztesen, a harmadik helyezést pedig Tuller Zea gyűjtötte be. Az ötödik érmet kislabdahajításban Szücs Réka szerezte, aki súlylökésben is alig szorult le a dobogóról. Az országos diákolimpián, Székesfehérváron, sikeres szereplést kívánunk a két győztesnek.

 

 

 

 

 

A Gemenci Nyuszi Kupa eredménye

A Nyuszi Kupán 3. osztályos kosár csapatunk  2. helyezést ért el.

Edző: Murvai Árpád

Gratulálunk a jövő reménységeinek!

 

 

 

TITOK Herman Ottó Természetismeret Tesztverseny országos fordulója

 

A természetismeret verseny országos fordulóján gyönyörű eredményt értek el iskolánk 5. és 6. osztályos tanulói. Hatan jutottak az országos fordulóba, ebből öt diákunk benne volt az első hat helyezett között. Büszkék vagyunk rájuk és felkészítő nevelőikre!

Gratulálunk!

Országos helyezettek:

Lábas Flóra   6. évfolyam   2. helyezett

Kiss Boldizsár 6. évfolyam  4. helyezett

Mészáros Hunor  6. évfolyam  5. helyezett

     Nemes Luca Karola   5.évfolyam   6. helyezett

Felkészítő nevelők: Molnár Szilvia, Biró Beáta, Kovács Gyöngyi, Gébert Imre

 

2.    

 

KOSÁRLABDA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ

 

Dunakeszi, 2019. május 7.

 

 

 

III. korcsoportos lány kosárlabda csapatunk a megyei döntőn elért első helyezése után Dunakeszin próbálta meg kivívni az országos döntőn való részvételt. A sorsolás úgy alakult, hogy az előzetesen legnehezebbnek vélt ellenféllel a miskolci Vörösmarty Katolikus iskolával kerültünk szembe. Lányaink hamar fölénybe kerültek, már az első negyedben 20 pontos előnyre tettünk szert, amit a második ötösünk további 20 ponttal növelt, így a mérkőzés második félidejét le sem kellet játszani, mert a szabályok szerint 40 pontos különbség esetén véget kell vetni a mérkőzésnek. A döntő a házigazda dunakeszi Széchenyi iskola ellen hasonló forgatókönyv szerint zajlott, annyi különbséggel, hogy itt a második félidőből még le kellett játszani 3 percet.

 

Szekszárd Gyakorló – Miskolc Vörösmarty    57 – 15 (35-8 22-7)

 

Lábas Flóra 18, László Veronika 13, Szücs Gréta 12, Csákvári Viki 9, Gyöngyösi Kíra 5, Heberling Hanna, Bíró Debóra, Nyári Döníz, Horváth Linda, Vörös Hanna

 

Szekszárd Gyakorló – Dunakeszi Széchenyi   59 – 18 (35-6 19-7 3-0)

 

Lábas Flóra 16, Csákvári Viki 14, Szücs Gréta 10, László Vera 8, Nyári Döniz 7, Gyöngyösi Kíra 4, Horváth Linda, Vörös Hanna, Bíró Debora, Heberling Hanna

 

Az országos döntőt Mezőberényben május 30 – jún. 2.

 

Sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

A Labdarúgó Diákolimpia megyei fordulója

A III. korcsoportos fiúk a megyei diáolimpián 3. helyezést értek el. Gratulálunk!

A csapat tagjai: Budai Gergő, Csapó András, Juhász Ákos, Máté Csaba, NinajBlendri, Somorjai Lajos, Szabó Márton. Takács Dávid, Valkai Vajk

DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ÚSZÓ DÖNTŐ „A” KATEGÓRIA

Győr, 2019. április 13.

 

Győrben rendezték az úszók „A” kategóriás (egyesületben leigazoltak) országos döntőjét. Iskolánkból Liszkai Péter két versenyszámban indult az igen rangos mezőnyben.

50 m hátúszásban harmadikként csapott célba, így hosszú idő után szerzett ismét úszó érmet iskolánknak. 200 m gyorsúszásban is helyt állt, 6. helyezést ért el, ami a ranglistás helyezésének megfelelő eredmény. 

 

ORSZÁGOS SAKK DIÁKOLIMPIA

MISKOLC, 2019. április 5-7.

 

Miskolcon rendezték az országos sakk diákolimpiát, ahol a III. korcsoportos lányok „A” kategóriás versenyén, az idei tanévben is Buri Petra képviselte iskolánkat. Az elmúlt évi bronzérmes helyezéshez ismét nagyon közel került versenyzőnk, de a végén egy fél pontocska hiányzott az éremhez. Petra a 21 fős mezőnyben a 4. helyén végzett, ami nagyon szép siker. Gratulálunk.

 

 

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

Budapest, 2019. április 13.

 

A diákolimpia megyei első, majd az országos elődöntőn szerzett második helyezés után, I. korcsoportos (2010-2011) fiú tornászaink Budapesten az országos döntőben igyekeztek minél előkelőbb helyen végezni.

Rossz előjelekkel kezdődött a verseny, mert Fekete Levente sajnos betegség miatt nem tudott versenyezni, így csapatunk létszáma 4 főre csökkent, ez azt jelentette, hogy esetleges hibákat az ötödik versenyző nem tudta korrigálni. Szerencsére mindenki átérezte a felelősséget és remekül versenyzett, egy hiba volt csupán. A 12 iskolát felvonultató mezőnyben a Balogh Zalán, Ódor Bence, Beke Csongor, Fülöp György összeállításúcsapat a 6. helyen végzett. A Péter Györgyi és Szabó Zsolt által felkészített csapat tagjai közül hárman az idei évben kezdték el űzni a sportágat, így különösen értékesnek mondható ez a remek helyezés.

 

 

TITOK Herman Otto Természetismeret Tesztverseny

 

Második fordulóján elért eredményeik alapján országos döntőbe jutottak:

 

1.      Nemes Luca Karola 5.a Tanítja és felkészítette Bíró Beáta

 

2.      Kromerenczki Anna Eszter-5.c tanítja és felkészítette Kovács Gyöngyi

 

3.      Mészáros Hunor 6.a tanítja Gébert Imre, felkészítette Kovács Gyöngyi

 

4.      Kiss Boldizsár 6.b tanítja Gébert Imre, felkészítette Kovács Gyöngyi

 

5.      Lábas Flóra 6.c tanítja és felkészítette Kovács Gyöngyi

 

 

 

 

 

 

 

 

A Labdarúgó Diákolimpia városi fordulójának eredményei

I. korcsoport (2010-2011)

Az őszi 3-2 arányú győzelmünk után, a Baka Ált. Iskola csapata hazai pályán szeretett volna visszavágni és tovább jutni a megyei döntőbe. Sajnos a mérkőzés sokáig az ellenfél elképzelésének megfelelően alakult, mert 3-1 arányú vezetésre tettek szert. Az utolsó percekben, némi szerencsével, de sikerült kiegyenlíteni. A 3-3-as végeredmény pedig a gyakorlósok tovább jutását jelentette.

 

A megyei döntőn, amit április 15-én rendeznek, a Kadosa Hajnovics Áron, Ódor Bence, Sulyok Máté, Vajda Balázs, Vajda Barnabás, Vörös Árlen összeállítású fogja képviselni Szekszárd városát.

 

VÁROSI LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

III. korcsoport (2006-2007), 2019. április 2.

 

 

A városi diákolimpia döntőjében a Baka Ált. Iskola csapatával találkoztunk, akiket az őszi forduló során 1 – 0 arányban sikerült legyőzni. Csapatunk tagjai a Szekszárdi UFC utánpótlás csapataiban pallérozódnak, ennek megfelelően időnként tetszetős játékkal fölényes győzelmet arattunk. A 7 – 2-es végeredmény hűen tükrözi csapatunk fölényét. A Gébert Imre tanár úr vezette, Csapó András, Juhász Ákos, Máté Csaba, Somorjai Lajos, Szabó Márton, Valkai Vajk összeállítású együttes, kiegészülve Budai Dominikkel, Budai Gergővel, Ninaj Blendrivel és Takács Dáviddal a megyei döntőn is győzelmi esélyekkel indul, hiszen ez a csapat egyszer már az országos döntőn is harmadik tudott lenni.

 

TOLNA MEGYEI DIÁKOLIMPIA MEZEI FUTÓBAJNOKSÁGA

Bonyhád, 2019. március 26.

 

A bonyhádi sportpályán rendezték a megyei diákolimpia mezei futóbajnokságát. Iskolánkból a két városi győztes csapat vett részt a közel 500 főt megmozgató eseményen. Az I. korcsoportos fiúknak kis híján sikerült megismételni a városi 1. helyezést, a győztes bonyhádi csapattal azonos pontszámmal végeztek, de a holtversenyt eldöntő szabályok ellenfelünknek kedveztek, így a dobogó második fokára állhatott fel a Beke Csongor, Kiss Rajmund, Halasi Lóránd, Vörös Árlen, Nemes Botond összeállítású csapatunk. Az egyéni versenyben is szép siker született, Beke Csongor ezüst, Kiss Rajmund pedig bronzérmet vehetett át az eredményhirdetés során. II. korcsoportos lány csapatunk ezúttal nem a legjobb összeállításban tudta felvenni a küzdelmet ellenfeleivel, ennek ellenére az értékes 5. helyen végeztek. Az egyéni versenyben Kercsmár Bogi kevéssel maradt le a dobogóról, Kófiás Jana pedig a 6. helyezést szerezte meg.

 

Úszó Diákolimpia Országos Döntő Győr; 2019. 03. 9-10.

 

Iskolánkat Mészáros Kada és Mészáros Hunor tanulók képviselték a Győrben megrendezett Úszó Diákolimpia Országos Döntőjén.

Kada, az I-es korcsoportban 50 m hátúszásban és 50 m gyorsúszásban vívta ki az indulás jogát. Először gyorsúszásban állhatott rajthoz ahol egyéni rekordján javítva 7. helyen csapott célba. Rövid pihenőt követően a hátúszásban végig a dobogós helyért küzdve végül minimális, 11 századmásodperces különbséggel végül negyedik helyen zárta a versenyt.

Hunor, a III. korcsoportban 100 m gyorsúszásban állhatott rajthoz, ahol kitűnő eredménnyel, egyéni legjobb időeredményét elérve 13. helyezett lett.

A megyei Nyelvész verseny eredményei

 

Waffenschmidt Eliza 1. osztályos tanuló  1. hely

 felkészítő nevelő: Tinkuné Szántó Erzsébet

Németh Dominik  5. osztályos tanuló  3. hely

felkészítő nevelő: Konyecsni Gábor

Gratulálunk!

 

 

TOLNA MEGYEI KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA III. KORCSOPORT LÁNYOK

ZOMBA, 2019. március 19.

 

Városi 1. helyezéssel a hátunk mögött érkeztünk Zombára a III. korcsoportos lány kosárlabda diákolimpia megyei döntőjére. Az első mérkőzést legnagyobb riválisunkkal a szekszárdi Dienes iskolával játszottuk. A mérkőzésen nélkülöznünk kellett Lábas Flórát, aki az eddigi mérkőzéseken a legeredményesebb játékosunk volt. A döntőnek bizonyuló mérkőzésen szoros első félidő után, Csákvári Viki és Szűcs Gréta ponterős játékával fokozatosan elhúztunk és magabiztosan nyertünk. A nap másik mérkőzésén a zombai csapatot fölényesen legyőztük, így első helyezettként jutottunk tovább az országos elődöntőbe.

PTE Gyakorló Szekszárd – Dienes Szekszárd64 – 48 (17-10, 10-18, 19-10, 18 10)

            Csákvári Viktória 26, Szücs Gréta 23, László Veronika 8, Nyári Döníz 4, Gyöngyösi Kíra     2, Bíró Debóra 1, Buri Petra, Horváth Linda, Müller Kata, Solymosi Tara,

PTE Gyakorló Szekszárd – Zomba      40 – 0  (20-0, 14-0, 6-0)

            Szücs Gréta 14, Csákvári Viktória 14, László veronika 8, Nyári Döníz 2, Solymosi Tara 2,   Bíró Debóra, Horváth Linda, Müller Kata, Gyöngyösi Kíra, Buri Petra

TOLNA MEGYEI IV. KORCSOPORTOS FIÚ KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA

DOMBÓVÁR, 2019. MÁRCIUS 6.

 

A városi első helyezés után iskolánk képviselte Szekszárd városát a IV. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia megyei döntőjén. Az elődöntőben a bonyhádi Általános Iskolával hozott bennünket össze a sorsolás. A mérkőzésen végig kiélezett küzdelem folyt, de szerencsére a végjáték nekünk sikerült jobban. A mérkőzésen kiemelkedően játszott Heimann Gergő, aki 56 pontot süllyesztett el az ellenfél kosarába. A döntőt a házigazda dombóvári Szt. Orsolya Iskolaközponttal játszottuk, akik az elmúlt tanévben közel voltak ahhoz, hogy megnyerjék az országos döntőt. A mérkőzésen sajnos nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel, és súlyos 30 pontos vereséget szenvedtünk így csapatunk a második helyen végzett.

Elődöntő

PTE Illyés Gy. Gyakorló Ált. Isk. – Bonyhádi Ált. Isk.  94 – 90  (27-21  18–28  23–14  26–27)

Döntő

PTE Illyés Gy. Gyakorló Ált. Isk. – Dombóvári Szt. Orsolya Iskolaközpont  83 – 21  (13-41  8-42)

VÁROSI DIÁKOLIMPIA MEZEI FUTÓVERSENY

2019. március 21.

 

Iskolánk minden korosztályban képviseltette magát a városi mezei futóversenyen, sajnos többen, minden előzetes jelzés nélkül, távol maradtak az eseményről, cserben hagyva csapattársaikat és az iskola közösségét. Ennek ellenére a szereplésünk remekül sikerült, három arany és négy bronzérem került a gyakorlósok nyakába. Az aranyérmesek Bonyhádon fogják képviselni iskolánkat a megyei versenyen.

 

EREDMÉNYEK

                        I. korcsoport lányok               11. Vas Eszter                         Csapatverseny

                                                                       13. Beke Míra                         6. Gyakorló

                                                                       22. Kercsmár Emma

                                                                       25. Steiner Zoé

                                                                       28. Lajkó Vivien

                        I. korcsoport fiúk                    1. Beke Csongor                     Csapatverseny

                                                                       3. Kiss Rajmund                      1. Gyakorló

                                                                       5. Halasi Lóránd

                                                                       6. Vörös Árlen

                                                                       10. Nemes Botond

                       

                        II. korcsoport lányok              1. Kercsmár Boglárka             Csapatverseny

                                                                       4. Kófiás Jana                         1. Gyakorló

                                                                       7. Pápai Nelli

                                                                       13. Szabó Jázmin

                                                                       14. Roszkopf Léna

                        II. korcsoport fiúk                   8. Tóth Péter0                        Csapatverseny

                                                                       16. Varga Nándor                   5. Gyakorló

                                                                       30. Máté Ákos

                                                                       36. Tóbiás Ármin

           

                        III. korcsoport lányok             3. Tuller Zea                           Csapatverseny

                                                                       14. Buri Petra                         3. Gyakorló

                                                                       17. Gyöngyösi Kíra

                                                                       21. Kurcz Kata

                                                                       25. László Veronika

 

                        III. korcsoport fiúk                  6. Kovács-Szabó Ádám           Csapatverseny

                                                                       13. Mészáros Hunor               3. Gyakorló

                                                                       16. Csapó András

                                                                       17. Schlarb Dominik

                                                                       25. Juhász Ákos

 

                        IV. korcsoport fiúk                  6. Bartos Benett                     Csapatverseny                                                                        13. Heimann Gergő                4. Gyakorló

                                                                       22. Kiss Krisztián

                                                                       24. Dömötör Gergő

KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA TOLNA MEGYEI DÖNTŐJE

Szekszárd, 2019. március 5.

 

A diákolimpia megyei kosárlabda döntőjén ismét a szekszárdi Dienes V. Ált. Iskolával kerültünk szembe. Ezúttal ellenfelünk csapatából sérülés miatt hiányzott a legeredményesebb játékos, Sámóczi Zsófi, így már a harmadik negyedben kialakult a 40 pontos különbség, ami a szabályok szerint a mérkőzés végét jelentette. A csapat ezúttal is nagyon jól játszott, elsősorban a védőmunka volt kiváló. Csapatunk legközelebb az országos elődöntőben fogja képviselni Tolna megyét, ha ott is ilyen eredményesen és jól játszanak a lányok, akkor az iskola történetében először szerepelhetnének a kosárlabda diákolimpia országos döntőjében.

PTE Illyés Gy. Gyakorló Ált Isk. Szekszárd – Dienes V. Ált Isk. Szekszárd

51 – 11

Villányi Anna 17, Németh Lili 12, Horog Betta 9, Lábas Flóra 6, Csákvári Viktória 5,

Szücs Gréta 2, Bodócs Gréta, Szeledeli Vivien, Gyöngyösi Kíra, Gyöngyösi Dóra, László Veronika

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ

KISKUNHALAS, 2019. 03. 9. – SIÓFOK 2019. 03. 3.

 

Iskolánk tornász csapatai a megyei döntő megnyerése után az országos elődöntőkön szerepeltek. A lányok Siófokon, a fiúk pedig Kiskunhalason léptek közönség és a pontozó bírák elé. A legnagyobb sikert az I. korcsoportos fiúk érték el, akik szoros versenyben, remekül összpontosítva, a második helyet szerezték meg. A Péter Györgyi és Szabó Zsolt által felkészített Fülöp György, Beke Csongor, Balogh Zalán, Fekete Levente, Ódor Bence összeállításban szereplő csapat helyezése, országos döntőbe jutást eredményezett. A felső tagozatos fiúk, fiatal csapattal szerepeltek, ennek ellenére remekül helyt álltak. A Szelei Márk, Smit Gergő, Őri József, Beke Soma, Schmeiszer Patrik összeállítású csapatunk a 7. helyen végzett. A lányok közül a legelőkelőbb helyezéssel az I. korcsoportosok végeztek. A Papp Henrietta, Málinger Emma, Rohn Panka, Szalai Janka, Beke Míra, Kromerenczki Júlia összeállítású csapat első „idegenbeli” fellépésén nagy izgalmak közepette remekül helyt állt. Nem volt izgalom nélküli a II. korcsoportosok fellépése sem, ők a 8. helyezést szerezték meg. Csontos Blanka, Kispál Panna, Győri Blanka, Fehér Viviána, Beke Luca, Kovács Kata összeállítású csapatunk teljesítményével a felkészítő Mutzhausz Ildikó is elégedett volt. A legerősebb ellenfelekkel a III-IV. korcsoportos lányoknak kellett megküzdenie, az általuk elért 9. helyezés is szép eredmény. Boskó Lara, Kovács Dóra, Szabó Jázmin, Placskó Eszter, Máté Kata, Szepesi Dóra összeállításban szereplő csapatunk kihozta magából amit lehetett.

 

 

Ifjú matematikusunk

A Babits iskola által rendezett matematikaversenyen Béndek Tamás 4. osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.

Felkészítő nevelők: Miskei Vendelné, Turza Olívia

Gratulálunk!

 

ÓRIÁSI SIKER AZ ASZTALITENISZ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN

Karcag, 2019. február 15.

Az idei tanévben ismét Karcagon rendezték a diákolimpia országos asztalitenisz döntőjét, melyen megyei győztesként, a IV. korcsoport „B”kategóriában, ismét Kiss Krisztián képviselte iskolánkat. Az elmúlt évi bronzérem után versenyzőnk újra éremszerzésben reménykedett. Nem volt könnyű dolga, hiszen annak ellenére, hogy tavaly érmes volt, a sorsolásnál nem emelték ki. Már a csoportküzdelmekből is hatalmas csaták után sikerült továbbjutnia, a főtáblára kerülve pedig az izgalmak csak fokozódtak. Krisztián nem egyszer hátrányból tudott fordítani, hatalmas küzdeni tudásról téve tanúbizonyságot. A döntőben megismétlődött a csoportmérkőzés egyik 3-2 arányban megnyert csatája, de ezúttal magabiztos játékkal 3-0 arányban diadalmaskodott, ezzel megszerezve az országos bajnoki címet.

 

 

 

 

 

 

 

 

KOSÁRLABDA B/33 ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ

 

Budapest, 2019. február 6.

 

A megyei döntő megnyerése után, B/33-as lány csapatunk a budapesti Tüske csarnokban megrendezett országos elődöntőn próbálta meg kivívni az ország legjobb 8 csapata közé kerülést. A csapat összeállításán sajnos változtatni kellett Szűcs Gréta sajnálatos ujjsérülése miatt. A napot egy könnyű győzelemmel kezdtük székesfehérvári ellenfelünk ellen, majd szoros küzdelemben alulmaradtunk a pécsi gyakorló iskola csapatával szemben. Következett a kaposvári ellenfél, akiket végig vezetve sikerült felülmúlni. Az elődöntőben a másik csoport győztesével a későbbi első helyezett, budapesti Grosics iskolával találkoztunk, akikkel a játékidő feléig fej – fej mellett haladtunk, sajnos a végjáték nekik sikerült jobban.

 

A Németh Lili, Villányi Anna, Bernáth Petra, Horog Betta összeállítású csapatunk végül az értékes harmadik helyezést szerezte meg. Gratulálunk.