Pécsi Tudományegyetem

IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda

 

 

Versenyeredmények

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

2018. MÁJUS 28-31, GYŐR

            Az elmúlt évben az Európai Ifjúsági Olimpiára átadott gyönyörű sportkomplexumban rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség az atlétikai versenyek országos döntőit. Az eredményes megyei szerelés után három diákunk szerzett jogot az indulásra. Elsőként Barabás Kata szereplésére került sor, aki remekül helyt állt a III. korcsoportos lányok magasugró versenyében. 148 cm-el, idei legjobb eredményét érte el, ami a 3. helyezéshez volt elegendő.

 

A IV. korcsoportos lányok,Dancsó Dorottya és Őri Veronika egyéni csúcsaikhoz közeli eredményekkel, versenyszámaikban a középmezőnyben végeztek.

 

 

Országos tanulmányi verseny eredményei

A Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjét Szegeden rendezték meg május 26-án. Kiemelkedő eredményeink:

 

Csepregi Petra   5.c osztály irodalom   4.hely

 

Lábas Flóra   5.c osztály  matematika  5. helyezett, természetismeret 10. helyezett

 

Szalai Janka  1.b osztály  környezetismeret   6.helyezett

 

Gratulálunk a gyönyörű  teljesítményhez!

 

 

MEGYEI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORTOS EGYÉNI VERSENY

2018. május 9. Szekszárd

 

Iskolánk tanulói az elmúlt évek legeredményesebb szereplésével rukkoltak elő a diákolimpia megyei atlétika seregszemléjén. A szokásosnál népesebb mezőnyben remekül szerepeltek versenyzőink, öt arany, három ezüst és két bronzérem került a szekszárdi Gyakorlóba.

Dancsó Dorottya a magasugrást esélyeshez méltóan fölényesen nyerte egyéni legjobbjának beállításával, majd távolugrásban is, új egyéni csúccsal, az élen végzett. Őri Veronika az összetett verseny elért győzelme után, ezúttal 300 m-es síkfutásban jeleskedett, remek egyéni és egyben iskolai csúccsal diadalmaskodott. A negyedik és ötödik aranyérem megszerzése is a magasugráshoz kötődik, az 5-6.-os lányok között Barabás Kata, a 7-8.-os fiúk mezőnyében pedig Braun Martin végzett az élen. A IV. korcsoportos fiúk távolugró versenyszámában Boskó Márk sérülése ellenére is a második helyen tudott végezni,

100 m-es síkfutásban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A 8. osztályos

Schilli Péter súlylökésben jeleskedett, ahol egyéni legjobbját megjavítva a harmadik helyen végzett. Kislabdahajításban sem maradtunk érem nélkül, a IV. korcsoportos Balázs Kitti az elmúlt évi helyezését megismételve, ezúttal is az ezüstérmet szerezte meg. 8. osztályosokból álló fiú 4 x 100 m-es fiú váltónk, Hamar Balázs, Schilli Péter, Sefcsik Máté, Boskó Márk összeállításban,új iskolacsúcsot elérve, az eredményhirdetésnél, a dobogó második fokára állhatott fel. Az érmeket szerzett diákjainkon kívül többen is döntőbe jutottak versenyszámukban, ahol további 4-8. helyezéseket szerezve segítették iskolánk eredményes szereplését. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEGYEI ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA

2018. május 7. Szekszárd

 

A szekszárdi Atlétikai Centrumban rendezték a IV. korcsoport ötpróba versenyét, melyen iskolánkból Őri Veronika (8 c.) vett részt. A városi versenyen elért 2. helyezésével szerzett jogot arra, hogy a megyei döntőn részt vehessen. Az eseményen Vera kiválóan szerepelt, sorra döntötte meg egyéni csúcsait és négy szám után már az első helyen várta a befejező 800 m-es síkfutást. Dombóvári ellenfele, aki az ország legjobb középtávfutói közé tartozik nagyon erős iramot diktált, de versenyzőnk ellen nem tudott olyan előnyt kicsikarni, hogy az összetett versenyben az élre kerüljön. Iskolánk tanulója előnyéből 30 pontot megőrzött, így megyei bajnokként ő képviselheti szűkebb hazánkat a győri országos döntőn.

 

 

 

 

 

Országos helyezések történelemből

 

A Kálti Márk történelemverseny országos fordulóját május első vasárnapján tartották Budapesten. Iskolánk három ötödik osztályos tanulója jutott be az országos fordulóra.

Mindhárman eredményesen szerepeltek: Kiss Boldizsár  1. helyezett, Lábas Flóra  4. helyezett, Bíró Debóra 7. helyezett lett. Felkészítő tanáruk Kovács Gyöngyi. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Kiss Boldizsár  1. helyezett

 

Lábas Flóra, Kiss Boldizsár, Bíró Debóra, Kovács Gyöngyi

 

 

Kis környezetvédők

 

A pécsi gyakorlóiskola környezetvédelmi vetélkedőt szervezett első és második osztályos tanulók számára. A május 2-án megrendezett versenyen iskolánk két csapatot indított. Az 1. osztályos csapat 1. helyezést ért el, a második osztályos csapatunk ( Nyemcsok Eszter, Molnár Botond, Molnár Barnabás, Szabó Máté) pedig különdíjat kapott a legszebb plakátért.

 

Gratulálunk a kis környezetvédőknek és felkészítő tanítóiknak! A szülőknek pedig köszönjük, hogy elkísérték gyermekeiket a megmérettetésre.

 

Az 1. helyezett csapat

 

Szabolcski Dominik,Görbe Dávid,Steiner Zoé, Papp Henrietta

 

A Tudásbajnokság megyei döntőjének eredményei

 

1. helyezettek és az országos döntőbe jutottak:

Szalai Janka   1.b osztály környezetismeret (felkészítő nevelő: Glószné Pálinkás Erika)Rohn Bendegúz  2.a osztály  matematika   (felkészítő nevelő: Bánságiné Aradi Gyöngyi)

Kromerenczki Anna  4.c  matematika   (felkészítő nevelő: Keményné Tarján Márta)

Lábas Flóra  5.c   matematika, környezetismeret  (Felkészítő nevelő: Embersics Lászlóné)

Csepregi Petra   5.c irodalom   ( Runyai Zsuzsanna)

Gratulálunk! Jó felkészülést és versenyzést Szegeden, az országos döntőn!

 

Kromerenczki Anna, Szalai Janka, Rohn Bendegúz, Lábas Flóra, Csepregi Petra

1. helyezést értek el:

Kromerenczki Júlia  1.b osztály  matematika

Rohn Panka  1.a osztály  anyanyelv

2. helyezést értek el:

Rohn Panka  1.a osztály  matematika

Zubor Lili  1.b osztály  környezetismeret

Kromerenczki Júlia  1.b osztály  anyanyelv

Béndek Tamás  3. osztály  matematika

Vörös Nimród  3. osztály   anyanyelv

Tóth Tamiza   6.a osztály történelem

3. helyezést értek el:

Fiegl Balázs   3. osztály  matematika

Nádas Tamás  3. osztály szövegértés

Gratulálunk a helyezetteknek!

 

Könyvtárs vetélkedő eredményei

Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár Gyermekkönyvtára által meghirdetett levelezős versenyen 2.a osztályos tanulóink szép sikereket értek el. A KÖNYVTÁRS címet viselő verseny ünnepélyes eredményhirdetésre 2018. április 18-án, a Négyszögletű Kerek Kiállítás megnyitóján kerül sor.

Több, mint 100 versenyző közül  a 2.a osztályos tanulók 14 díjat hoztak el.

Felkészítő nevelőjük Bánságiné Aradi Gyöngyi.

Gratulálunk a díjazottaknak!