Pécsi Tudományegyetem

IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda

 

 

Angol nyelvű tanárjelöltek a gyakorlóiskolában

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Egy Oxfordhoz közeli nyelviskola, a Languages Training and Development évtizedek óta szervezi és tartja a Trinity College London által kidolgozott nyelvtanárképző tanfolyamokat kezdő és haladó szinten. (A képzések a Cambridge Egyetem hasonló tanfolyamaival együtt a világ legelismertebb nyelvtanárképző kurzusai közé tartoznak, és az ilyen végzettséggel rendelkezőket a világ minden pontján szívesen alkalmazzák.)

 

A nyelviskola néhány éve Szekszárdon tartja a haladó képzés kéthetes intenzív szakaszát, ahol a résztvevők nemcsak elméleti tárgyakat hallgatnak, de a Trinity College által előírt gyakorlati feladataik egy részét is itt teljesítik. Ez utóbbinak néhány szekszárdi oktatási intézmény is élvezője, akik így - jellemzően évente egyszer - angol anyanyelvi tanárokat kapnak.

 

Ez év decemberében a szekszárdi gyakorlóiskola fogadta a résztvevő nyolc angol nyelvtanárt, akik négy osztály (5-7.) két-két csoportjában tanítottak. A gyerekek nagy érdeklődéssel fogadták őket, és láthatóan nagyon igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségből: figyeltek, és nagyon együttműködőek voltak. A résztvevő kollégák ezt nagyra becsülték, és újra és újra kifejezték meglepetésüket és örömüket mind a gyerekek jó hozzáállásáról, mind az angoltudásukról. Azt is megfogalmazták, hogy hasznos segítséget kaptak az osztályokat tanító pedagógusoktól is.

 

Én két fontos benyomásomat hadd emeljem ki. Számomra üdítő élmény volt megtapasztalni a meleg és barátságos légkört, amelyben a gyerekek nyilvánvalóan jól érezték magukat és jól tudtak működni, másrészt meglepetéssel láttam a magas szintű angoltudásukat. Nyelvtanárként magam is jól tudom, milyen komoly szakmai felkészültség és munka szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Szívből gratulálok!

Bessenyei Brigitta

 

rovat: 
You shall not pass!