Pécsi Tudományegyetem

IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda

 

 

Bartina túra

Nyomtatóbarát változatPDF változat

BARTINA 15       Túra                   Gyakorló 5 próba 4. túrája                                        

DÁTUM:                                              2019. január 19.

GYÜLEKEZÉS:                                    8.00 a Baka iskola aulájában!

RAJT-CÉL:                                           Baka István Általános Iskola (7100 Szekszárd, Béri Balogh Á. utca 89.)

TÚRATÁV:                                          15 850 m

SZINTEMELKEDÉS:                          461 m

SZINTIDŐ:                                          6 óra

ONLINE NEVEZÉSI DÍJ:    2018. december 10. – 2019. január 4. között: 1500 Ft

2019. január 5. – 2019. január 18. között 2000 Ft

HELYSZÍNI NEVEZÉSI DÍJ:              2019. január 19. : 2000 Ft (Új jelentkezőknek segítünk a helyszínen nevezni!)

1999 óta minden év januárjának 3. szombatján kirándulók százai lepik el a Szekszárdi-dombságot, hogy végig gyalogolják a Bartina teljesítménytúra valamelyik távját. Vannak, akik kihívásként fogják fel a rendezvényt, vannak, akik egy jó túrára vágynak, és vannak, akik csak szeretik a természetjárás üdítő mozgásformáját. Egy azonban bizonyosra vehető, hogy aki részt vesz, biztosan jól fogja magát érezni.

TÚRA ÚTVONALA :         Szekszárd (rendezvényközpont) > utazás busszal > Baranya-völgy > Bati-kereszt kilátó > Szarvas-szurdik > Sötétvölgyi gyermektábor > Bükkös-erdő > Gurovica-tető > Szekszárd (rendezvényközpont)

Online előnevezés: december 10. – január 04. között: 1500 Ft.(Nevezés megtörtént!)

Indulásnál csak a rajtgépnél kell megjelenni, nincsen felesleges sorban állás.

Minden előnevező a jubileumi túra alkalmával egy egyedi tervezésű pólót kap ajándékba.

A Bati-kereszt kilátónál teát adunk. A Sötétvölgyi gyermektábornál almát adunk.

A P-S- elágazónál 1 szelet csokit adunk.

A sikeres teljesítők bronz jelvényt és oklevelet kapnak valamint teát, forralt bort, zsíros- és lekváros kenyeret fogyaszthatnak a célban.

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT :A Rajt/Cél területén, illetve Bati-kereszt kilátónál és a Hármas-halomnál.

AJÁNLOTT FELSZERELÉS:  Hátizsákot, deréktáskát vagy könnyű vászontarisznyát javaslunk, hogy a két kéz szabadon maradjon! Az öltözködés során figyeljünk a rétegességre, ami igazodjon a várható időjáráshoz. Nagyon fontos a bejáratott, kellő stabilitást és kényelmet adó lábbeli.  Ételt módjával vigyünk magunkkal, négy szendvicsnél többet sem enni, sem cipelni nem ajánlott.

Italunk legyen víz, tea, esetleg sportital, – az üdítők kifejezetten nem ajánlottak-, de jól jöhet némi zamatos gyümölcs is szomjoltás gyanánt. Kérünk minden résztvevőt, hogy a teához hozzon magával bögrét, mert az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható poharat.

VERSENYSZABÁLYZAT:  Az ellenőrző pontokat a szintidők betartása mentén az adott sorrendben kötelező érinteni, amit az igazolólapra történő bélyegzéssel a célban kell igazolni. A természet és a környezet védelme, a dohányzás és a szemetelés tilalma minden részvevőre kötelezően vonatkozik!

A rendezvényről a túra útvonalán, valamint a rajt területen fotók és filmek készülnek, amit a rendezők megjelenítenek a verseny honlapján és kiadványaikban.

A túrán való részvételkor a túrázók tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon felhasználhatják reklám tevékenységeikhez, kiadványaikban.

A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak. A képek a honlapról szabadon letölthetőek és azokat megoszthatók!

Az ellenőrző pontok zárási idejét tartjuk, nem várunk senkire.

Kerékpárral TILOS ezen a napon túrázni a balesetveszély miatt.

TANÁCSOK:  Kérünk minden résztvevőt, hogy a rendezvényközpontba ne hozzák be kisállataikat!

A túra helyi védettségű területen zajlik, ezért a területen minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése TILOS! Fokozott figyelmet kérünk a taposási károk elkerülésére, és szemét se maradjon az erdőben.

Ajánlott térkép: Szekszárdi-dombság, a Dél – Sárköz és a Gemenc turistatérképe (a térkép megvásárolható lesz az iskolában a Cartographia térképkiadó jóvoltából) Térképet a kísérő tanárok hoznak!

Kísérő tanárok: Biró Beáta (30/858-14-57), Boda Zsuzsanna, Kárpáti Gyöngyi, Konyecsni Gábor.

 

 

rovat: 
You shall not pass!