művészeti

Nívó díjban részesültek Táncpedagógusaink

Nyomtatóbarát változatPDF változat
kedd, 2023, november 28 - 11:00
Táncművészeti Tagozatunk művésztanárai, Táborfi-Rónai Nóra és Valkai Csaba Csanád több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájukért a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által odaítélt modern-táncpedagógus Nívó díjban részesült. A díj átadására a XXI. Országos Táncjáték Fesztiválon ünnepi keretek között került sor.
Sok szeretettel gratulálunk! További szakmai sikereket kívánunk!
 
 
 

X. Országos Tánc-Kiállítás Modern és Kortárs Táncművészeti verseny

Nyomtatóbarát változatPDF változat
csütörtök, 2022, április 28 - 12:00

Táncművészeti Tagozatunk Növendékei a X. Országos Tánc-Kiállítás Modern és Kortárs Táncművészeti versenyen kitünő eredményeket értek el.

Három 1. helyezéssel, négy 2. helyezéssel és egy 3. helyezéssel értékelte a rangos zsűri az Alapfok 4.,5,6, Továbbkèpző 7, 8, 9, 10. évfolyam munkáját. 

Szívből gratulálunk mindenkinek.

 

 

 

Köszönjük a felkészítő tanárok áldozatos munkáját: Táborfi-Rónai Nóra, Valkai Csaba, Valkainé Daczó Eszter

VII. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny döntő

Nyomtatóbarát változatPDF változat
szerda, 2022, április 27 - 11:15

Béndek Virág

 

 

János Vitéz illusztrácio

 

 

Menedék (papír, drót makett)

 

 

 

 

Szebeni Anna Kamilla

 

 

János Vitéz illusztráció

 

 

János Vitéz illusztráció

 

 

Menedék (papír, drót makett)

 

 

 

Szebeni Anna Kamilla átveszi a különdíjat

 

 

 

A VII. Országos Kerámia és Szobrászat tanulmányi verseny győrtes diákjai és felkészítő tanáraik

VII. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny elődöntő

Nyomtatóbarát változatPDF változat
kedd, 2022, április 26 - 08:30

Balla Eszter

 

Régi öltözékeket néztünk, ahol a nők hosszú ruhákat viseltek. A feladatunk az volt, hogy próbáljuk megfigyelni a női test arányait, formáját, és mintázzunk meg egy olyan hosszú szoknyás nőt, akinek a kezét nem ragasztjuk szorosan a törzse mellé. A szoknyát, törzset egy darabból mintáztam a felesleget levágtam. A fejet, kalapot, a kart és cicát külön mintáztam meg és felragasztottam foccsal a helyére.  Kiszárítottuk, kiégettük.

 

 

A célom az volt, hogy egy kutyát és egy csészét egyben formáljak meg. Az edényt egy tömbből alakítottam ki, és a kutya fejét a csésze fülét utólag ragasztottam fel. A szemét hegyes hurkapálcával rajzoltam meg. A kutyát barnára festettem, mert a kedvenc állatom is ilyen.

 

 

Béndek Virág

 

Régi edényeket néztünk és a feladat az volt, hogy hasonlóan, úgy, mint akkor mi is hasonló módon készítsünk ilyet. Az én lényem egy kőkorszaki teknős edény.

A lábát és a felyét ragasztottam. Az edényt egy gömbből húztam ki a tenyeremben tartva végig. Az edény vastagsága egy kisujjnyi. Kiszárítottuk, kiégettük. Festéssel díszítettem.

 

 

 

Az edénybe mászó cica a kacorkirályból van, csak a gazdasszonyával még nem készültem el. Azt szerettem volna még beküldeni a versenyre, de csak félig lettem készen vele.

 

 

Az edényt hasonlóan mintáztam, meg mint az előbbit. A macska fél teste van csak benne az edényben, mert a többi úgy sem látszik. A törzsére ráragasztottam a lábát és a farkát, majd az edénybe dugtam. Szárítottuk és kiégettük.

 

 

Szebeni Anna Kamilla

 

 

Régen készült edényeket nézegettünk.

 

A feladatunk az volt, hogy marok edényt egészítsünk ki állati formával. Az edényt göbből alakítottam ki ujjnyi vastagra, majd fejet és lábat ragasztottam neki. pont. vonal, folttal díszítettem.

 

 

A malacom a három kismalac egyike, aki a házát építi. A malac testét, fejét egy darab agyagból alakítottam ki. A hasát kiüregeltem és lábat, kezet, fület ragasztottam neki, majd a részleteket dolgoztam ki: szem, orr gyűrődés….Szárítottuk, és kiégettük.

 

III. Nagy Táncválasztó Szekszárd 2021. szeptember 26.

Nyomtatóbarát változatPDF változat
szerda, 2021, szeptember 15 - 11:30

Kedves Érdeklődő!

Idén is megrendezésre kerül a Nagy Táncválasztó, melyről bővebb információt és ismertetőt talál lentebb.

 

III. Nagy Táncválasztó 2021 szeptember 26 - Szekszárd

Az idei évben a III. Nagy Táncválasztó egyik házigazdája ismét Szekszárd városa lesz, melynek fővédnöke Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán, egyetemi tanár. A szervezést és a verseny helyszínét a 20 éve működő PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozata, a Magyar Táncművészeti Egyetem Referenciaintézménye, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének tagja, nagy örömmel vállalta. Külön öröm számunkra, hogy a szervezésbe, a helyszín biztosításába bekapcsolódott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi. Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar. A Táncművészeti Tagozat, a szakma iránti szeretetével és magas színvonalú munkájával szeretne lehetőséget biztosítani a déli régióban dolgozó pedagógus kollégáknak, növendékeiknek, a szülőknek és minden érdeklődőnek, hogy a rendezvény során megismerkedhessenek egymás munkásságával, a különböző táncstílusokkal, valamint a tánchoz, testhez és lélekhez kapcsolódó előadásokon vehessenek részt.Az intézmény mindig is fontosnak tartotta az amatőr és a professzionális táncművészet kapcsolatát, átfedését, ezért a meghívott intézmények és egyesületek mellett a programban a látogatók Czár Gergő táncművész, koreográfus óráira is ellátogathatnak.A 10.00 órától 16.00 óráig tartó harminc perces kurzusok után, az érdeklődők 16.00 órától a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi. Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar aulájában a rövid beszélgetést követően, egy bemutató előadást láthatnak a meghívott intézmények és egyesületek prezentálásában.

Sok szeretettel várunk Benneteket;

A PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI Tánctagozatának Pedagógusai és Növendékei 

A programban résztvevő vendégművészek, intézmények és egyesületek;

Czár Gergő lesz, a Szegedi Kortárs Balett Imre Zoltán, Dömötör, Harangozó díjas, Évad táncosa, Kölcsey érmes magántáncosa, balettmestere, próbavezetője, koreográfusa

PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozata-Valkainé Daczó Eszter, Táborfi-Rónai Nóra, Valkai Csaba Csanád, Valkai Hanna Csenge

Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola, AMI Táncművészeti Tagozat-Hitter Zsolt táncpedagógus

Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI, ART-KONTAKT Bonyhádi Kortárstánc Egyesület-Szarvas Szilvia táncpedagógus

Iberican Táncegyesület Szekszárd-Hacsa Mónika táncpedagógus

Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola-Táborfi-Rónai Nóra, Valkainé Daczó Eszter

Szent László ÁMK Baja-Bali Barbara táncművész, táncpedagógus 

 

A szekszárdi regisztrációval kapcsolatos elérhetőséget az alábbi linken talál:https://nagytancvalaszto.hu/szekszard/

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalak

Feliratkozás művészeti csatornájára
You shall not pass!